fbpx

Historia

Vi utvecklar automatiserade tvättrobotar i Uppsala

Om oss

Envirologic AB är ett svenskt företag med över 20 års erfarenhet av att utveckla automatiserade tvättrobotar och är sedan 2014 ett börsnoterat bolag. Vi innehar även patent i flertalet europeiska länder, Nordamerika och Australien. 

Bland svenska grisproducenter har mer än 50% av gårdarna en tvättrobot från oss och idag har vår robot levererats till 30 olika länder. Internationellt samarbetar vi främst med distributörer och agenter. Bakom Envirologic står ett fantastiskt team som målmedvetet arbetar för att etablera automatiserade tvättlösningar på marknader världen över. Vi är även stolta över att kunna säga att all produktion och utveckling sker i våra lokaler i Uppsala.

Produktion i Sverige

Nästan alla detaljer på vår EVO Cleaner är tillverkade eller inköpta av svenska leverantörer och vi står för 65% av svetsningen själva.

Att leverera högkvalitativa tvättrobotar som klarar av en tuff miljö tar vi på största allvar och varje färdigställd robot genomgår därför en leveransgenomgång bestående av 63 kontrollpunkter.  En av dessa punkter innebär att vi provtrycker roboten på 300 bar i 5 minuter för att säkerhetsställa att samtliga slangar och kopplingar håller helt tätt.

1990

En idé

Under mitten av 1990-talet arbetade en av företagets grundare med att bygga och reparera djurstallar runtom i Sverige, Norge och Finland. I samband med detta kom han i kontakt med en person som var täckt av skit, hade rödsprängda ögon och huttrade av feber. Det visade sig att personen precis hade tvättat gristallar manuellt. Efter att ha fått kännedom om detta och insett vilken fruktansvärt påfrestande och ohälsosam arbetsmiljö detta innebar föddes idéen till en tvättrobot.

1994

Ramsta Robotics

Företaget Ramsta Robotics grundades år 1994 av Jan Sandberg, Bjarne Graff och Anders Lif. Namnet valdes efter platsen Ramsta som ligger en bit utanför Uppsala.  

2001

Clever Cleaner

Hösten 2001 lanserades vår första tvättrobot – Clever Cleaner. Responsen var mycket positiv och roboten väckte även stort intresse internationellt, bland annat på jordbruksmässor där den även prisbelönades.

2014

Börsnoterade

Året 2014 blev vi börsnoterade och bytte namn till Envirologic AB, som vi heter idag. Namnet är en kombination av de två engelska orden ”Environment och logic”, vilket innebär att vi vill förbättra människors arbetsmiljö.

2017

EVO Cleaner

Under 2017 lanserade vi vår nästa generations tvättrobot – EVO Cleaner. Mottagandet blev en repris på vår tidigare robots succé 16 år tidigare.

2022

Go Cleaner

Under hösten 2022 lanserades Go Cleaner, en tvättrobot speciellt utvecklad för att tvätta kycklingstallar. 

2050

Framtidsvision

Vår framtidsvision är att eliminera all icke nödvändig manuell tvättning.

Vill du boka demo eller begära offert?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.