fbpx

Om oss

Vi utvecklar automatiserade tvättlösningar

Envirologic AB (publ)

Är ett svenskt företag med över 20 års erfarenhet av att utveckla automatiserade tvättlösningar och är sedan 2014 ett börsnoterat bolag. Vi innehar även patent i flertalet europeiska länder, Nordamerika och Australien. Bland svenska grisproducenter har 44% av gårdarna en tvättrobot från oss och det finns aktiva robotar i över 20 länder. Internationellt samarbetar vi främst med distributörer och agenter. Bakom Envirologic står ett fantastisk team som målmedvetet arbetar för att utveckla och etablera automatiserade tvättlösningar på marknader världen över. Vi är även stolta över att kunna säga att all produktion och utveckling sker i våra lokaler i Uppsala.

Camilla Forslund

Ekonomiadministratör

Claes Stigestad

Montör

David Nordström Englund

Produktionschef

Elin Ringborg

Sälj- & marknadschef

Joachim Petersson

Supportansvarig

Johan Bolin

Utvecklingschef

Johan Wennerberg

VD

José A. Villaverde

Säljansvarig Spanien

Lars Nilsson

Serviceansvarig

Maher Aqel

Montör

Marcus Englund

Montör

Marika Björnström

Marknadsassistent

Sara Soltaniah

Utvecklingsingenjör

Tove Åsberg

Säljansvarig Sverige

Historia

Under mitten av 1990-talet arbetade en av företagets grundare med att bygga och reparera djurstallar runtom i Sverige, Norge och Finland. I samband med detta kom han i kontakt med en person som var täckt av skit, hade rödsprängda ögon och huttrade av feber. Det visade sig att personen precis hade tvättat gristallar manuellt. Efter att ha fått kännedom om detta och insett vilken fruktansvärt påfrestande och ohälsosam arbetsmiljö detta innebar föddes idéen till en tvättrobot.

Hösten 2001 lanserades vår första tvättrobot – Clever Cleaner. Responsen var mycket positiv och roboten väckte även stort intresse internationellt, bland annat på jordbruksmässor där den även prisbelönades. Under 2017 lanserade vi en ny generation tvättrobot – EVO Cleaner. Mottagandet blev en repris på vår tidigare robots succé 16 år tidigare.

Produktion i Sverige

Nästan alla detaljer på vår EVO Cleaner är tillverkade eller inköpta av svenska leverantörer och vi står för 65% av svetsningen själva.

Att leverera högkvalitativa tvättrobotar som klarar av en tuff miljö tar vi på största allvar och varje färdigställd robot genomgår därför en leveransgenomgång bestående av 63 kontrollpunkter.  En av dessa punkter innebär att vi provtrycker roboten på 300 bar i 5 minuter för att säkerhetsställa att samtliga slangar och kopplingar håller helt tätt.

Vill du boka demo eller begära offert?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.