fbpx

Om oss

Vi utvecklar automatiserade tvättlösningar

Envirologic AB (publ)

Är ett svenskt företag med över 20 års erfarenhet av att utveckla automatiserade tvättlösningar och är sedan 2014 ett börsnoterat bolag. Vi innehar även patent i flertalet europeiska länder, Nordamerika och Australien. Bland svenska grisproducenter har 44% av gårdarna en tvättrobot från oss och det finns aktiva robotar i över 20 länder. Internationellt samarbetar vi främst med distributörer och agenter. Bakom Envirologic står ett fantastisk team som målmedvetet arbetar för att utveckla och etablera automatiserade tvättlösningar på marknader världen över. Vi är även stolta över att kunna säga att all produktion och utveckling sker i våra lokaler i Uppsala.

Camilla Forslund

Ekonomi

Claes Stigestad

Produktion

David Nordström Englund

Produktionschef

Elin Ringborg

Sälj- & marknadschef

Henrik Hagman

Produktion

Jini Nälsén

Affärsutvecklingschef

Joachim Petersson

Service & Support

Johan Bolin

Produkt- & utvecklingschef

José A. Villaverde

Sälj & Marknad

Lars Nilsson

Service & Support

Maher Aqel

Produktion

Marcus Englund

Produktion

Martin Pamrin

VD

Sara Soltaniah

Utveckling

Per Johansson

Service & Support

Tove Åsberg

Sälj & Marknad

Per Alonso

Utveckling

Ida Ronholt

Sälj & Marknad

Historia

Under mitten av 1990-talet arbetade en av företagets grundare med att bygga och reparera djurstallar runtom i Sverige, Norge och Finland. I samband med detta kom han i kontakt med en person som var täckt av skit, hade rödsprängda ögon och huttrade av feber. Det visade sig att personen precis hade tvättat gristallar manuellt. Efter att ha fått kännedom om detta och insett vilken fruktansvärt påfrestande och ohälsosam arbetsmiljö detta innebar föddes idéen till en tvättrobot.

Hösten 2001 lanserades vår första tvättrobot – Clever Cleaner. Responsen var mycket positiv och roboten väckte även stort intresse internationellt, bland annat på jordbruksmässor där den även prisbelönades. Under 2017 lanserade vi en ny generation tvättrobot – EVO Cleaner. Mottagandet blev en repris på vår tidigare robots succé 16 år tidigare.

Produktion i Sverige

Nästan alla detaljer på vår EVO Cleaner är tillverkade eller inköpta av svenska leverantörer och vi står för 65% av svetsningen själva.

Att leverera högkvalitativa tvättrobotar som klarar av en tuff miljö tar vi på största allvar och varje färdigställd robot genomgår därför en leveransgenomgång bestående av 63 kontrollpunkter.  En av dessa punkter innebär att vi provtrycker roboten på 300 bar i 5 minuter för att säkerhetsställa att samtliga slangar och kopplingar håller helt tätt.

Vill du boka demo eller begära offert?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.